Lastenmissio on yhteiskristillinen järjestö, joka innostaa, varustaa ja kouluttaa lapsityöhön.

12 ideaa koteihin

1. Raamattukirjekurssi

Ilmoita lapsi ilmaiselle Jumala välittää sinusta -kirjekurssille lähettämällä viesti osoitteeseen tilaukset@lastenmissio.fi. Kerro viestissäsi lapsen nimi, ikä ja postiosoite. Kurssi koostuu kymmenestä kurssikirjeestä, jotka lähetetään lapselle yksi kerrallaan. Kurssitehtävät palautetaan postitse (tarvittavat postimerkit tulevat kurssikirjeiden mukana). Kurssin suorittaneet saavat diplomin.

Koko kirjekurssipaketin voi tilata myös Lastenmission nettikaupasta postikulujen hinnalla. Tilaa jokaiselle lapselle oma paketti. Jokaisessa kurssilehtisessä on yksi raamatunkertomus, yksi nykypäivän kertomus sekä näihin kertomuksiin liittyviä tehtäviä. Lapsi voi lukea kertomukset ja tehdä tehtävät itsenäisesti tai voitte hyödyntää kurssia vaikkapa perheen yhteisissä hartaushetkissä. Keksikää etukäteen sopiva palkinto kurssin suorittamisesta.

2. Lasten Raamattusovellus

Lasten Raamattusovellus on mobiililaitteilla toimiva interaktiivinen lastenraamattu. Sovelluksessa on 40 eri raamatunkertomusta, jotka voi joko lukea tai kuunnella. Sovellus on suunnattu noin 4–8-vuotiaille lapsille. Sen voi ladata ilmaiseksi sovelluskaupoista tai osoitteessa www.bible.com/lapset. Kuunnelkaa tai lukekaa yksi kertomus päivässä ja tehkää siihen liittyviä tehtäviä. Isommat lapset voivat vaihtaa sovelluksen kielen ja kehittää näin myös kielitaitoaan.

3. Tosi on -raamatunopetusohjelmat

Tosi on -raamatunopetusohjelmia voi katsoa YouTubesta tai Tosi on -sivustolta. Ohjelmien juontajana ja raamatunopettajana toimii Marika Huusko. Mukana seikkailevat myös Essi ja Elmeri. Tosi on -sivustolla on myös ohjelmiin liittyvää lisämateriaalia ja tehtäviä.

4. Joka päivä Jumalan kanssa -vihkoset 1–5

Joka päivä Jumalan kanssa -vihkoset on suunniteltu päivittäisen hiljentymishetken tueksi. Vihkosia on viisi erilaista. Kussakin niistä 30 päivän ajalle raamatunkohta, lyhyt opetus, tehtäviä ja rukous. Voitte lukea raamatunkohdan yhdessä ja miettiä, mitä siitä voisi oppia ja miten se voisi liittyä omaan elämään. Tilaa Joka päivä Jumalan kanssa -vihkoset Lastenmission nettikaupasta. Vihkoset ovat ilmaisia. Tilaaja maksaa vain postikulut.

5. Raamatunkertomuksia lapsille

Lastenmission työntekijä Pekka Siitosen suosikkiraamatunkertomuksia voit katsoa ja kuunnella Lastenmission sivuilta tai YouTubesta.

6. Toiminnallisia raamatunlauseopetuksia lapsille

Lastenmission työntekijä Helena Vähäkankaan videoilla opetellaan tärkeitä raamatunlauseita. Helenan videot löydät Lastenmission sivujen kautta tai YouTubesta.

7. Raamatun aikajana -materiaalipaketti tai erilliset tuotteet

Materiaalipaketti sisältää Raamatun aikajanan, Raamatun kirjat -julisteen, Raamattu-lautapelin, kertauspelin, muistipelin, tehtävämonisteita, opetusideoita sekä opettajan oppaan. Tutkikaa Raamatun aikajanaa ja muita materiaaleja yhdessä lasten kanssa. Materiaalia voi hyödyntää esimerkiksi perhehartauksien runkona. Materiaalipaketti (24,90 €) on myynnissä Lastenmission nettikaupassa.

Osan Raamatun aikajana -materiaalipaketin materiaaleista voi ostaa halutessaan myös erillisinä tuotteina. Voit tilata Lastenmission nettikaupasta pelkän Raamatun aikajanan (12,50 €), Raamatun kirjat -julisteen (9,90 €) tai Raamattu-lautapelin (9,90 €).

8. Markuksen evankeliumin lukuopas

Lukekaa yhdessä Markuksen evankeliumi. Lastenmission nettikaupasta voi tilata ilmaisen lukuoppaan lapselle, miksei aikuisellekin. Vain postikulut jäävät tilaajan maksettaviksi. Oppaassa on lukupätkä 57 päivälle ja muutama pohdintakysymys kustakin kohdasta sekä vastaustilaa. Opas on yhteensopiva Päivän posti -opetusten kanssa, joita voi kuunnella lukemisen lisäksi täältä. Suunnitelkaa yhdessä, mitä kivaa teette, kun koko luku-urakka on saatu loppuun!

9. Idea-aitta

Peliapaja

Lastenmission nettisivuilla olevan Idea-aitan Peliapaja-sivulle on koottu erilaisia tulostettavia pelejä, joista on iloa koko perheelle. Isommat lapset voivat auttaa pelien valmistamisessa.

10. Kotipyhäkoulu

Kotona voi pitää omaa pyhäkoulua. Opetusmateriaalia löytyy esimerkiksi suomenkieliseltä TeachKids-sivustolta. Voit muokata opetuksia omaan tarpeeseesi sopiviksi tai vain lukea niitä ääneen. Osa kertomuksista sisältää myös kuvat. Voit näyttää ne vaikkapa tietokoneen ruudulta.

11. Wondersurf

Wondersurf-sivustolle on koottu monenlaista katsottavaa ja kuunneltavaa, kuten raamatunopetuksia, videoita ja pelejä. Suomen kieli ei kuulu sivuston kielivalikoimaan, mutta sivut toimivat muun muassa englannin, saksan, venäjän ja ruotsin kielellä (kielivalikko avautuu etusivun vasemmasta yläkulmasta).

12. Jeesuksen jäljillä -elokuva

Jeesuksen jäljillä on lapsille suunnattu versio tunnetusta Jeesus-elokuvasta. Elokuva perustuu Luukkaan evankeliumin kuvaukseen Jeesuksen elämästä, kuolemasta ja ylösnousemuksesta. Katsokaa elokuva yhdessä ja keskustelkaa sen tapahtumista.