Lastenmissio on yhteiskristillinen järjestö, joka innostaa, varustaa ja kouluttaa lapsityöhön.

Ukraina

Opeta lapsia rukoilemaan Ukrainan puolesta

Ukraina tarvitsee nyt kaikkien rukouksia. Lapsetkin voivat rukoilla. Lataa opettajan opas, PDF-kuvat tai PowerPoint-esitys avuksi, kun ohjaat varhaisnuoria ja lapsia rukoilemaan Ukrainan puolesta. Materiaalia voi käyttää leirillä, pyhäkoulussa tai kerhossa. Rukousaiheita ja niihin liittyviä toimintaideoita on seitsemälle kerralle, mutta voit myös valita niistä sopivimmat omaa ryhmääsi ajatellen. Huomioi lasten ikä, kun käsittelette sotaa. Keskustelkaa uutisista, joita lapset ovat lukeneet lehdistä tai nähneet televisiosta.

https://lastenmissio.fi/wp-content/uploads/2022/06/Rukoile-Ukrainan-puolesta-Opettajan-opas.pdf

https://lastenmissio.fi/wp-content/uploads/2022/06/Rukoile-Ukrainan-puolesta-Kuvat.pdf

Hope for Ukraine -projekti Euroopassa

Lapset ovat sotien avuttomimpia uhreja. Jos haluat tukea CEF:n työtä ukrainalaisten lasten parissa sekä Ukrainassa että muissa maissa, voit osallistua Hope for Ukraine -projektiin, jossa kerätään varoja ukrainankielisiin materiaalipaketteihin lapsille. Paikallisia työntekijöitä CEF:llä oli Ukrainassa yli 70, mutta osa heistä on poistunut maasta ja jatkaa työtään siellä, missä on nyt. Tällä hetkellä tarvitaan sekä rukoustukea että taloudellista apua. Tämän projektin tavoitteena on kerätä 300 000 euroa. jolla saadaan koottua 100 000 yllätyspussukkaa lapsille jaettavaksi. Pussukan sisällä on myös evankeliumivihkonen. Tutustu Hope for Ukraine -projektiin tarkemmin täällä.

Hope for Ukraine -projekti Suomessa – ukrainankieliset vihkoset

Voit tilata Lastenmissiosta ukrainankielisen A5-kokoisen 16-sivuisen Do you wonder why? (Ihmetteletkö miksi?) -vihkosen. Tutustu siihen täällä. Alempana näkyvä video on tehty tämän vihkosen pohjalta. Toinen ukrainankielinen vihkonen on Joko tunnet Kuninkaan? -evankeliumivihkonen, jossa käydään läpi joulunkin tapahtumat. Kaikki ilmaisvihkoset löytyvät täältä. Voit halutessasi koota ja lahjoittaa tuntemallesi ukrainalaiselle lapselle tai perheelle yllätyskassin, jonka sisällä on ukrainankielinen evankeliumivihkonen sekä valitsemiasi kivoja ja hyödyllisiä leluja, herkkuja ja tarvikkeita lapselle.

Ukrainankielinen evankeliumikortti tulostettavaksi

Voit tulostaa ukrainankieliselle lapselle tai varhaisnuorelle värillisen evankeliumikortin täältä. Sama kortti on myös ukrainankielisen vihkosen takakannessa.

Lasten Raamattusovellus ukrainaksi

Kerro ukrainalaisille perheille ukrainankielisestä Lasten Raamattusovelluksesta, jonka voi ladata kännykkään tai tabletille ilmaiseksi osoitteesta bible.com/ua/kids.

Ukrainankielistä opetusmateriaalia

Ukrainankielisten lasten opettaminen sujuu helpoimmin ukrainankielistä raamatunopetusmateriaalia käyttämällä. Ukrainan Child Evangelism Fellowship (CEF) on antanut materiaalinsa, sekä opetustekstit että lisämateriaalit, kaikkien ukrainankielisten uskovien käyttöön. Voit tutustua niihin täällä ja ladata tarvitsemasi materiaalit ilmaiseksi. Löydät ukrainankielisiä opetustekstejä myös TeachKids-sivuilta. Useimpiin näistä materiaaleista saat opetuskuvat kierrekirjana Lastenmission nettikaupasta. Voit siis opettaa kahdellakin kielellä, suomeksi ja ukrainaksi, tai millä tahansa muulla eurooppalaisella kielellä, joka sisältyy TeachKids-sivujen kielivalikkoon. Nettikaupasta tilattuna saat suomenkielisen tuotteen mukana yleensä myös PowerPoint-kuvat. Useampikielinen opetus toimii parhaiten niin, että opettajia on useita ja jokainen puhuu vain yhtä kieltä (eli yksi opettaa ja muut toimivat tulkkina). Jos tunnet ukrainankielisiä uskovia täällä Suomessa, kerrothan heille näistä linkeistä!

Videot ukrainaksi ja venäjäksi

Tässä on kaksi videolinkkiä CEF:n ukrainan- ja venäjänkielisiin videoihin aiheesta Do you wonder why? eli ihmetteletkö, mitä oikein tapahtuu. Videolinkkejä saa jakaa. Näillä videoilla käsitellään vaikeita kysymyksiä, joita lapsilla ja varhaisnuorilla saattaa olla mielessään erilaisten katastrofien, vakavien sairauksien tai sotien johdosta.  Jos tunnet ukrainan- tai venäjänkielisiä lapsia, nämä videot voivat auttaa heitä käsittelemään viimeaikaisia tapahtumia. 

Tämä on ukrainankielinen video:


Ja tämä on venäjänkielinen video: