Lastenmissio on yhteiskristillinen järjestö, joka innostaa, varustaa ja kouluttaa lapsityöhön.

Ukraina

Ukrainankieliset vihkoset

Toimistoomme on saapunut erä erilaisia ukrainankielisiä vihkosia, kuten Ihmetteletkö miksi?, Joko tunnet Kuninkaan?, Ykkösjuttu ja Huippulupaus. Lisäksi saimme ukrainankielisiä Madugu-lähetyskertomuksia.

Ihmetteletkö miksi? -vihkosessa (engl. Do you wonder why?) käsitellään tasapainoisella tavalla vaikeita kysymyksiä, jotka saattavat askarruttaa lapsen tai varhaisnuoren mieltä erilaisina kriisiaikoina, kuten sodan, luonnonmullistuksen, sairauden tms. kohdatessa. Alla on myös linkki samannimiseen videoon, jonka voi katsoa yhdessä lapsen kanssa ja keskustella sen herättämistä ajatuksista. Sama vihkonen ja video ovat tarjolla myös venäjäksi.

Joko tunnet Kuninkaan? -vihkosessa kerrotaan evankeliumi selkeällä tavalla.

Ykkösjuttu käsittelee tärkeitä asioita Jumalasta ja Jeesuksesta. Mukana on paljon kivoja tehtäviä.

Huippulupaus sopii lukemaan opetteleville lapsille. Siinä kerrotaan Nooan arkista ja pelastuksesta.

Madugu-lähetyskertomus on kirjanen, jota voi lukea lapsen kanssa tai käyttää opetusmateriaalina.

Opeta lapsia rukoilemaan Ukrainan puolesta

Ukraina tarvitsee nyt kaikkien rukouksia. Lapsetkin voivat rukoilla. Lataa opettajan opas, PDF-kuvat tai PowerPoint-esitys avuksi, kun ohjaat varhaisnuoria ja lapsia rukoilemaan Ukrainan puolesta. Materiaalia voi käyttää leirillä, pyhäkoulussa tai kerhossa. Rukousaiheita ja niihin liittyviä toimintaideoita on seitsemälle kerralle, mutta voit myös valita niistä sopivimmat omaa ryhmääsi ajatellen. Huomioi lasten ikä, kun käsittelette sotaa. Keskustelkaa uutisista, joita lapset ovat lukeneet lehdistä tai nähneet televisiosta.

https://lastenmissio.fi/wp-content/uploads/2022/06/Rukoile-Ukrainan-puolesta-Opettajan-opas.pdf

https://lastenmissio.fi/wp-content/uploads/2022/06/Rukoile-Ukrainan-puolesta-Kuvat.pdf

Ukrainankielinen evankeliumikortti tulostettavaksi

Voit tulostaa ukrainankieliselle lapselle tai varhaisnuorelle värillisen evankeliumikortin täältä. Sama kortti on myös ukrainankielisen vihkosen takakannessa.

Lasten Raamattusovellus ukrainaksi

Kerro ukrainalaisille perheille ukrainankielisestä Lasten Raamattusovelluksesta, jonka voi ladata kännykkään tai tabletille ilmaiseksi osoitteesta bible.com/ua/kids.

Ukrainankielinen Johanneksen evankeliumi aikuisille

Anna ukrainankielinen Johanneksen evankeliumi aikuiselle luettavaksi.

Ukrainankielistä opetusmateriaalia

Ukrainankielisten lasten opettaminen sujuu helpoimmin ukrainankielistä raamatunopetusmateriaalia käyttämällä. Ukrainan Child Evangelism Fellowship (CEF) on antanut materiaalinsa, sekä opetustekstit että lisämateriaalit, kaikkien ukrainankielisten uskovien käyttöön. Voit tutustua niihin täällä ja ladata tarvitsemasi materiaalit ilmaiseksi. Löydät ukrainankielisiä opetustekstejä myös TeachKids-sivuilta. Useimpiin näistä materiaaleista saat opetuskuvat kierrekirjana Lastenmission nettikaupasta. Voit siis opettaa kahdellakin kielellä, suomeksi ja ukrainaksi, tai millä tahansa muulla eurooppalaisella kielellä, joka sisältyy TeachKids-sivujen kielivalikkoon. Nettikaupasta tilattuna saat suomenkielisen tuotteen mukana yleensä myös PowerPoint-kuvat. Useampikielinen opetus toimii parhaiten niin, että opettajia on useita ja jokainen puhuu vain yhtä kieltä (eli yksi opettaa ja muut toimivat tulkkina). Jos tunnet ukrainankielisiä uskovia täällä Suomessa, kerrothan heille näistä linkeistä!

Nyt saatavana myös ukrainankielinen lähetyskertomus Madugu. Tilaa se postikulujen hinnalla täältä.

Videot ukrainaksi ja venäjäksi

Tässä on kaksi videolinkkiä CEF:n ukrainan- ja venäjänkielisiin videoihin aiheesta Do you wonder why? eli ihmetteletkö, miksi. Videolinkkejä saa jakaa. Näillä videoilla käsitellään vaikeita kysymyksiä, joita lapsilla ja varhaisnuorilla saattaa olla mielessään erilaisten katastrofien, vakavien sairauksien tai sotien johdosta.  Jos tunnet ukrainan- tai venäjänkielisiä lapsia, nämä videot voivat auttaa heitä käsittelemään viimeaikaisia tapahtumia. 

Tämä on ukrainankielinen video:


Ja tämä on venäjänkielinen video: