Lastenmissio on yhteiskristillinen järjestö, joka innostaa, varustaa ja kouluttaa lapsityöhön.

Lastenmission 11 pääsiäisvinkkiä

Tulosta nämä pääsiäisvinkit A4-koossa (kaksi sivua) tästä.

1. Pääsiäisruoho kierrätysastiassa

Siementen nopea versominen symboloi Jeesuksen ylösnousemisen ihmettä. Jotta ruoho ehtii kasvaa pääsiäiseksi, tämä projekti on aloitettava ajoissa. Jos aikataulu on tiukka, valitse rairuohon sijasta ohra. Kylvä siemenet mullalla täytettyyn astiaan, joka on askarreltu kierrätysmateriaalista (wc-paperirulla, säilykepurkki). Halutessasi voit vielä askarrella purkille pupunkorvat, silmät ja suun tai liimata sen kylkiin kananmunankuoripalasia tai väritettyjä pahvisia pääsiäismunia koristeeksi. Kastele kylvöstä säännöllisesti, mutta varovasti, jos valmistit astian pahvista.

2. Raamatunlukuopas kotiin tai kouluun

Tulosta lasten ja varhaisnuorten raamatunlukuoppaat pääsiäisen ajalle Idea-aitasta. Oppaat sisältävät raamatunkohdat Markuksen evankeliumista ja pohdintakysymyksiä. Toinen oppaista on tehty erityisesti kouluja varten.

3. Päivittäinen raamatunlukuhetki

Joka päivä Jumalan kanssa 5 -vihkosessa paneudutaan pääsiäisen tapahtumiin. Tässä ilmaisessa hiljentymismateriaalissa on 30 raamatunkohtaa joko evankeliumeista tai Apostolien teoista. Joka päivälle on myös raamatunkohdan selitys, tehtävä ja rukous. Tilaa vihkoset ajoissa Lastenmission verkkokaupasta postikulujen hinnalla.

4. Ladattavat opetusmateriaalit

Ilmaisia opetusmateriaaleja voi tulostaa TeachKids-sivuilta. Uusin pääsiäismateriaali on Pääsiäisen salaisuus, jossa käytetään viittä esinetä tai lisämateriaaleista tulostettavaa kuvaa tärkeimpien pääsiäisen tapahtumien opettamisessa. Evankeliumin voi selittää myös Mitä jokaisen lapsen pitäisi tietää -sarjan avulla.

5. Tilattavat opetusmateriaalit

Pyhäkouluissa, kerhoissa ja kodeissa kannattaa varata aikaa Raamatun opettamiseen. Lastenmission verkkokaupassa on yhdeksän pääsiäistuotetta, joissa käydään pääsiäisen tapahtumat läpi eri näkökulmista. Valittavana on kierrekirjoja, näyttökuvia ja flanellotuote sekä kaikista näistä myös PowerPoint-versiot. Lastenmission 50v-juhlavuonna pääsiäiskertomukset ovat noin -50 %:n alennuksessa 6.4.2023 asti!

6. Pääsiäisopetus videolta

Jos tuntuu siltä, ettei itse osaa tai ehdi valmistelemaan opetusta, Lastenmission kouluttajan Pekka Siitosen neljä pääsiäisaiheista opetusta auttavat. Videoidut opetukset löytyvät täältä. Jos haluat nähdä, miten Pekka opettaa Kaikkein suurin kertomus -materiaalin kertomuksen, katso se täältä. Videon katsomisen jälkeen kannattaa keskustella aiheesta lasten kanssa.

7. Ulkoa opeteltava raamatunjae

Lastenmission toisen kouluttajan Helena Vähäkankaan raamatunlauseopetus Jeesus elää sopii hyvin pääsiäisenä katsottavaksi. Katso se täältä. Voit opettaa raamatunlauseita myös itse. Esimerkiksi yhden tai useamman oheisista raamatunlauseista voit opetella ulkoa yhdessä lasten kanssa. Selitä mahdolliset vaikeat sanat ja varmista, että lapset ymmärtävät lauseen merkityksen. Jakeen ulkoa opettelu ja päivittäinen kertaaminen koko pääsiäisen ajan voi olla myös perheprojekti.

8. Peli ja näytelmät

Pääsiäinen-peli sekä Pääsiäisvaellus ja muut pääsiäisaiheiset näytelmät löytyvät Idea-aitasta. Peliä voit helpottaa jättämällä osan korteista pois. Näytteleminen tai vaellukseen osallistuminen auttavat lapsia kertaamaan, mitä pääsiäisenä oikeastaan tapahtuikaan.

9. Lasten Raamattusovellus

Kerro pienten lasten vanhemmille, että ilmaisen Lasten Raamattusovelluksen voi ladata kännykään tai tabletille sovelluskaupoista tai osoitteesta bible.com/lapset. Se sopii noin 4–8-vuotiaille lapsille. Interaktiivisesta sovelluksesta voi katsoa ja kuunnella kertomukset aasilla ratsastamisesta, viimeisestä ateriasta, Getsemanen puutarhasta, ristiinnaulitsemisesta ja tyhjästä haudasta.

10. Pääsiäislaulut

Pääsiäisenä kannattaa laulaa lauluja, joissa kerrotaan pääsiäisen merkityksestä, esimerkiksi: Milloinkaan en käänny mä pois, Lensi maahan enkeli, Maksettu on velkani mun, Iankaikkisesta iankaikkiseen, Maailma valloitetaan. Sopivia lauluja löydät mm. lasten virsikirjasta ja Jippii-lauluista.

11. Pääsiäismunat

Muna on uuden elämän symboli. Perinteinen hauska pääsiäisaktiviteetti on keitettyjen kananmunien värjäys ja koristelu. Munat voivat olla osa pääsiäisateriaa. Jälkiruuaksi voi tarjota suklaamunia tai -pupuja, jotka on etukäteen piilotettu sopivan haastaviin paikkoihin. Etsijää voi auttaa kuvailemalla: ”Kylmää, viileää, lämpenevää, lämmintä, kuumaa!”