Lastenmissio on yhteiskristillinen järjestö, joka innostaa, varustaa ja kouluttaa lapsityöhön.

Aloittaisitko kerhon?

Miten olisi koti-, kokki- tai korttelikerho? Lastenmission materiaaleilla ei kerhon pitäminen ole vaikeaa! Kerhon tavoitteena on lähiympäristön lasten saavuttaminen evankeliumin avulla. Kerhon voit räätälöidä itsellesi sopivaksi, kunhan siellä vain puhutaan Jeesuksesta. Täältä löydät vinkkejä, miten päästä alkuun.

Miten aloitan kerhon?

 1. Rukoile Jumalan apua ja johdatusta
 2. Puhu asiasta seurakuntasi työntekijälle
 3. Mieti paikka ja kerhonpitäjä tai tiimi
 4. Sopiva kerhoaika, voi olla esim. arki-iltana
 5. Kiertele lähiympäristössä, laita mainoksia ja jaa kutsuja (Lastenmission kerhojulisteet ladattavissa käyttöösi)
 6. Kokoa tukiryhmä, joka rukoilee kerhosi puolesta
 7. Hanki opetusmateriaalia (esim. Uusi Alku -starttipaketti)

Jos sinulla on omia lapsia, voit pitää kotikerhoa tai pyytää jotakuta pitämään kerhoa luonasi. Raamatunkertomuksen jälkeen voit tehdä lasten kanssa sitä, mitä osaat, esimerkiksi leipoa tai pelata sählyä. Koti- ja korttelikerhon tarkoitus on olla siellä, missä lapsetkin ovat, jotta lasten olisi sinne helppo tulla vaikka kävellen. Toki voit pitää kerhoa myös seurakunnassasi, mutta kerhon ei tarvitse välttämättä olla sunnuntaina. Arki-iltana se voi olla monelle lapselle myös harrastus.

Esimerkki kerho-illasta:

 1. Tervetulotoivotus
 2. Alkulaulu ja rukous
 3. Raamatunkertomus ja siihen sopiva raamatunlause (nämä ovat suoraan luettavissa Lastenmission materiaalista) 15-30 min.
 4. Leikki, askartelu tai laulu ja loppurukous
 5. Vapaata jutustelua keksin ja mehun merkeissä. Kerhon voi lopettaa tähän tai voitte alkaa leipomaan, kutomaan, pelaamaan jalkapalloa tms.

Lähde rohkeasti liikkeelle ja luota Jumalaan! Tutkimusten mukaan lasten uskoontulo on helpompaa kuin aikuisten. Lapsilla on myös oikeus kuulla evankeliumi, ja meidän aikuisten tehtävä on kertoa se. Haluatko sinäkin ottaa tuon tehtävän vastaan?

Lastenmissio tarjoaa myös koulutusta ja ideoita (mm. Peliapaja), jotta kerhonpitäminen olisi mahdollisimman mukavaa, seuraa ilmoitteluamme.

Lataa tästä tulostusvalmiit kerhokutsut (kolme erilaista A4- ja A5-koossa):

Julisteet A4-koko

Kutsut A5-koko